skip to Main Content

A parkettadivat fény-árnyék játéka

Az opciók adottak az extrém-világostól egészen az extrém-sötétig és fénykorát éli a régen is unikumnak számító vörös-meleg textúra és színtónus is. A sötét színek már 10 éve felütötték fejüket a parkettapiacon, és azóta töretlenül hódítanak az eladási statisztikákon, stílust és eleganciát ad otthonunknak. Ha falunkat szürke árnyalattal öltöztettük fel, a teljes pompát a szürke/sötét árnyalatú parketta tökéletesen megkoronázza, az exkluzív látkép garantált. Apró érdekesség, hogy általában azokban a háztatásokban használják előszeretettel, ahogy még nincs gyerek, vagy már felnőtt/ek és kirepültek a családi fészekből, mivel ápolása és karbantartása körülményesebb a világos színekhez képest. Ha világos árnyalt mellett döntünk, úgy is elérhetünk tartózkodóan hűvös benyomást.

Más irányzatban is gondolkodhatnak azok, akik a teret játékossá akarják tenni díszes apró mintákkal, aminek nagyon fontos funkciója van ezeknek az embereknek az otthonában.Már-már meghökkentő az a megoldás, amikor a parketta felülete rideg kőhatású, ezzel a kombinációval duplán hat a burkolat. Meleg, mégis a hideg felületet sugall.A választék bőséges színben, formában és keménységben is, a modern parketták lerakásának kivitelezése egyszerű, „vásárlóbarát”, így akár magunk is könnyen összerakhatjuk, ezzel is ösztönözve az embert a parkettavásárlásra.

A nappali burkolatcseréje, felújítása és berendezése

Ha korábban jó szolgálatot tett a nappalink, de már nem nyújtja azt a meghitt összhangot, amiért azelőtt annyira szerettük ott tartózkodni, itt az ideje némi optikai- és funkcionális „rácfelvarrásnak”. Persze szóba jöhet egy teljes átalakításnak padlótól a plafonig. Mindkét esetben érdemes elgondolkodni a melegburkolatra váltáson, ha korábban járólap volt a padlózat. Ha ennek tekintetében már elhatároztuk magunkat, válasszunk új falszínt, bútorzatot, lakástextíliát és dekorációt.A falszín meghatározza a nappali alaphangulatát, a fehér klasszikus, mindenhez passzol és homogén külsőt ad. Akik unalmasnak találják a fehér falakat, ízlésük szerint szinte bármilyen, szívüknek kedves színt megtalálhatnak a szakáruházakban. Dekorálhatjuk a falakat a színek kombinációjával és különböző térhatású alakzatok festésével is, vagy dönthetünk akár tapétázás mellett egy kis plusz meleg-hatás zálogául.A rendelkezésünkre álló teret rendezzük be annak adottságai szerint. Ne zsúfoljuk túl a szobát, főként, ha annak alapterülete viszonylag kicsi. Ebben az esetben fontoljuk meg, milyen bútort szeretnénk mindenképp a szobába. A kényelmes ülőalkalmatosság semmiképp sem hiányozhat. Ha a hely engedi, legyen a kanapé mellé fotel is, de választhatunk babzsákot vagy puffot. Ha tovább szeretnénk bővíteni a bútorzatot, szerezzünk be egy dohányzóasztalt, vagy relax-fotelt. Extrémmé varázsolhatjuk a szobát egy különleges bútorral, például függő-fotellel vagy fotel-labdával. Ebből vásárolhatunk állványos és mennyezetre rögzítendő kivitelt is, ami garantáltan megújult nappalink legkedveltebb éke lesz.Számtalan ötlettel vihetünk új életet a nappaliba, de nem szabad túlzásba esni, gazdálkodjunk okosan a térrel! Nagy szekrények helyett gondolkodjunk komódban, könyvespolcokban. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy nagyobb tér áll rendelkezésünkre nappali kialakítására, meg is oszthatjuk a teret a bútorzat rendezésével.

A nappali dekorációja

A kellékekkel és dekorációs elemekkel is teljesen új arculatot adhatunk ennek a helyiségnek, ha nem gondolkodunk nagyobb belsőépítészeti projekten. A régi kanapét dobjuk fel színes vagy mintás párnákkal, tetszetős takaróval. Cseréljük le a korábbi karnist, a kovácsoltvas hatású, díszes végekkel felszerelt kivitel szemet gyönyörködtető. Válasszunk hozzá új függönyt, amit nem csak egyszerűen lógatva lehet felfogatni, csíptetni. Költségesebb, de páratlan hatást érhetünk el vele.A falat tovább díszíthetjük akár falmatricával vagy családi képekkel, ezzel igazán családiassá téve a szobát.A gyertya minden stílusba beleillik, a különböző dísztárgyak, szobrok, vázák sem megvetendőek. Ezeket szezonálisan cserélgethetjük, így sosem lesz unalmas a szoba, néhány szobanövénnyel pedig a természet is meginvitáljuk a hangulat teljessé tételére.A dohányzóasztal alatt vagy a kanapé előtt használjunk szőnyeget, amivel még több melegséget adunk a parkettázott nappalinak.

Fel a lap elejére