skip to Main Content

Lakberendezés ötletek

Lakberendezés Budapesten és Országosan munkájára igényes lakberendezőtől. Környezetünk hangulata, stílusa önmagában nagyban befolyásolja a hétköznapi életünket. Ha hazaérkezük szeretnénk az időt pihenéssel, olvasgatással, beszélgetéssel tölteni egy pihentető, esztétikus környezetben. Vannak lakberendező ötletek, amelyek segítségével újra gondolhatók a terek, megváltoztathatók a megunt lakásbelsők. Lássunk néhány ilyen tippet a változtatásra.

Kárpitozd újra bútoraid

A bútorok újra kárpitozása automatikusan felfrissíti az egész teret. Ha szereted az eklektikus dekorációt, akkor nem hiányozhat a szépen kárpitozott bútor a kifogástalan nappaliból. Egy eklektikus helyiségben minden egymás mellé helyezés nagyon jól működik – a szögletes tükör, az élénk narancssárga művész kép, a márvány kandalló, a rusztikus zsámoly és a geometrikus kerámia mind-mind váratlanul kiegészül a piros- rózsaszín székek lágyságával.

Hozz létre Kontrasztot

Érdekes kontraszt létrehozásához cserélj le egy dolgot egy egyébként teljesen hagyományos helyiségben valami szupermodernre, például geometrikus dohányzóasztalra és absztrakt festett padlóra. A kontrasztok izgalmassá teszik az amúgy unalmas helyiséget, és hangulatossá varázsolják a teret. Jó kontraszt lehet egy barokk tükör egy modern helyiségben, egy hatalmas óra a nagyszoba üres falán, vagy fekete fehér szobában egy színes bútor. Nyilván azért a jó ízlés határán belül kell maradni, de a kontraszt mindig jó lakberendezési fogás lehet.

Hozz létre egy hangulatos olvasó helyet

Nincs kijelölt olvasósarok? Semmi probléma. Ha nincs külön rész a helyiségben amelyet olvasósarokká alakíthatna, alakítson ki olvasósarkot a nappalijában. Olyan bútorokat célszerű választani az olvasósarok kialakításához, amelyek barnás, zöldes meleg színűek, kifinomultak és otthonos hangulatot kölcsönöznek. A kialakított olvasósarok tökéletes lesz a beszélgetéshez, olvasgatáshoz, szórakozásra.

Egyszerűen Tedd rendbe

Valószínűleg ezt nem szeretnéd hallani, (mi sem tartjuk annyira szórakoztatónak a rendrakást), de néhány fogas, tároló, és kis szekrény hozzáadásával, amelyek megkönnyítik a tárolást, óriási változás lehet elérni bármelyik helyiségben. Fontold meg a ruhafogas felszerelését, vagy tegyél be egy stílusos kabáttartó állványt a bejárati ajtó mellé. Ezután tegyél alá egy kis összecsukható széket, amelyre leülhetsz, amikor leveszed a cipőd. Ez megakadályozza a rettegett (és egy idő után elkerülhetetlen) ruhafelhalmozódást.

Színes falak

A fantasztikus megjelenés érdekében színezd be a falat. Fesd a felét merész színre, vagy válassz két semleges tónust. A festett fal egyedi megjelenést kölcsönöz a helyiségnek, és a színárnyalat kiválasztásával a funkció is erősíthető. A fürdőszobába mehet a kékes árnyalat fehérrel, krómozott tárgyakkal és tükrökkel. A konyha az élénkebb fekete, piros, fehér kontrasztja sötét bútorokkal jól és fiatalosan mutat, ugyanakkor a nappaliban, dolgozószobában inkább a nyugodt pasztellszínek domináljanak.

Tegyél egy padot az ágy végéhez

Nem kell ágyneműtartó. Egy pad ugyanazt a funkciót ellátja. Feldobja a teret a hálószobában, segít leülni és cipőt húzni, valamint tárolóhelyként szolgál a párnák és takarók számára.

Szerelj fel új világítást

Ha van valami, ami egymaga fényesíthet egy helyiséget, az egy lámpatest. Amivel nem lehet mellé lőni az a sárgaréz függőlámpa. Sokkal kifinomultabbnak tűnik, mint egy asztali lámpa, és ellentétben áll a hálószoba hagyományosabb elemeivel. Ha nagyon alacsony a helyiség, akkor a belógatott lámpa alá tehetünk egy asztalt székekkel, így ne veri bele a fejét senki, viszont nagyon menő megjelenést kölcsönöz a helyiségnek.

Merész állólámpa a sarokba

Egy kis sarok a szobában elegáns, stílusos és tökéletes a modern bőr nyugágynak és mintás szőnyegnek köszönhetően. De ez a padlótól a mennyezetig érő lámpa egy lenyűgöző építészeti megoldás, amely valóban magával hozza ezt a hozzáadott wow tényezőt. Keressen olyan állólámpát, amely műalkotásként is funkcionál a hasonló hangulathoz.

Ne félj a fekete festéktől

A nem túl sötét fekete festék lágy (pasztell) színe egy hálószobában olyan különlegessé és bensőségessé varázsolja a helyiséget, amelyet világosabb árnyalattal soha nem érhetsz el. Az eklektikus bútorok remekül alkalmazkodnak a sötétséghez is, eleganciát és otthonosabb hangulatot adva a térnek.

Csak adj hozzá báránybőrt

Ha otthonod bármely területét túl egyhangúnak érzed, a báránybőr a legegyszerűbb megoldás. Melegséget, textúrát és kényelmet hoznak, miközben rendkívül kedvező árúak és könnyen mozgathatók a térben, ahogy az igényeid és a hangulatod megkívánják. Néhány báránybőr a székekre, egy nagy báránybőr a földre terítve teljesen megváltoztathatják a szoba látványvilágát. A báránybőr meleg, kényelmes, otthonos hangulatot áraszt. A szabályos tagolt terekben jól feldobja a látványt, és hívogat a kényelmes ücsörgésre pihenésre.

Cseréld ki a párnáid

A díszpárnák cseréje a legegyszerűbb módja annak, hogy felfrissüljön a hálószoba vagy a nappali. Ha egy díszpárnával új színt, nyomatot vagy formát hozunk be, az az egész teret újszerűvé teheti.

Szerelj fel baldachint

Ha a hálószobát királyi palotává szeretnénk alakítani, adjunk hozzá az ágy köré egy baldachint. Ez a fehér gézszövet olyan gyönyörűen lóg, és éteri megjelenést kölcsönöz a minimalista hálószobának.

Túlméretezett tárgyak

Tedd a festett egyszerű falat kicsit izgalmasabbá túlméretezett műalkotásokkal. Válassz ki egy nagy méretű fényképet vagy valami absztrakt és vibráló nagy festett képet, hogy valóban elérd a kívánt hatást.

A fenti példák apróságok ugyan, de a lakberendezés az ilyen kis apróságok összessége, amelyek jól használva nagyon sokat adhatnak a mindennapi kényelemhez, otthonossághoz.

Fel a lap elejére