skip to Main Content

Lakberendezés textíliával, az otthon ruhatára

lakberendezoLakásunk hangulatát talán semmivel sem tudjuk olyan gyorsan és látványosan megváltoztatni, mint a függönyökkel, kárpitokkal. Íme néhány ötlet a lakás ruhatárának felfrissítésére.

Már az ókorban is díszítő, dekorációs céllal alkalmazták a szöveteket, kelméket, a különféle textileket. Manapság is mindenki tisztában van azzal, hogy egy otthont meghitté, barátságossá csak szép lakástextilekkel tehetünk. Arra viszont már kevesebben gondolnak, hogy a lakberendezési alapanyagok, a színek, a stílusok kavalkádjából óvatosan kell és szabad válogatni. Egy-egy jó ötlettel, drapéria-, függöny- és huzatmegoldással csodákat tehetünk, ám egy rosszul megválasztott anyag, szín vagy felhelyezés éppen annyit ronthat is a lakberendezés összképében.

 

lakberendezes

 

A természetes alapú szövetek, az utánozhatatlan lágyan omló selymek, a meleg, finom gyapjú anyagok a lakberendezés elengedhetetlen részei, bármelyiket is alkalmazzuk, a megfelelő környezetben biztosan jól döntünk. A változatos lakástextileknek – készüljön belőlük függöny, bútorhuzat, párna vagy egyéb dekorációs vagy használati kellék – anyagukkal, színükkel, mintájukkal, és megvarrásuk módjával alkalmazkodniuk kell az adott enteriőrhöz. Így válik majd a lakás szívet, lelket melengető otthonná.

Fel a lap elejére